En GüncelİKÇUKültür - SanatSinema

Prof. Dr. Demirkıran, 12. Boğaziçi Film Festivali Belgesel Jürisinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, 12. Boğaziçi Film Festivali Belgesel Jürisinde yer aldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Turkcell ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğu, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya’nın ana medya sponsorluğu ile gerçekleşecek olan “12. Boğaziçi Film Festivali”nin Belgesel Jürisi belli oldu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışan belgesel filmleri değerlendirecek jüri heyetinde yer aldı. 

Türkiye’de ve dünyada etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanmasını, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulmasını, ülke sinemasının yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasını hedefleyen festivalin Belgesel kategorisinin diğer jüri üyeleri ise Yapımcı-Yönetmen Sevinç Yeşiltaş ve Underhillfest Sanat Yönetmeni Vuk Perovic oldu.