AkademiEn GüncelİKÇU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine Pasta Kaplama ve Figür Yapımı Eğitimi Verildi

Haber- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine “Şeker Hamuru ile Pasta Kaplama ve Figür Yapımı Eğitimi” verildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba tarafından yürütülen GMS-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri dersi kapsamında, şeker hamuru ile pasta kaplama ve figür yapımı eğitimi düzenlendi. 

Turizm Fakültesi Uygulama Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eğitim kapsamında Katsan Ovalette Ege Bölgesi Satış Yöneticisi Erhan Reyhan İKÇÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi. Reyhan, Türkiye’nin en eski pasta ustalarından Abdullah Topçuol’un sektördeki ihtiyacı fark ederek kurduğu ve girişimcilik ruhu ile başarıya taşıdığı Katsan Ovalette firmasının, Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını vurguladı. 

Eğitimin devamında, firmanın ulusal ve uluslararası platformlarda ödüller kazanan pasta şefleri Demet Atakan ve Volkan Arslan, şeker hamuru ile pasta kaplama ve figür yapımı konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verdi. Şefler, yapım sürecindeki püf noktaları ve teknik detayları paylaşarak öğrencilere bir pasta tasarımı yapma deneyimi sundu.

Program, İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın Erhan Reyhan, Demet Atakan ve Volkan Arslan’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.