EğitimEn GüncelİKÇU

Gastronomi Öğrencileri “Kurabiye Ev Sergisi” ile Görsel Bir şölen Sundu

Haber-Fotoğraf: Rüzgar Dede

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Kurabiye Ev Sergisi” Düzenlendi

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Bükre Aslan Savaşan tarafından verilen “GSM-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanında düzenlenen ve bölüm öğrencilerinin yaptıkları kurabiye evleri katılımcıların beğenisine sunmalarına olanak sağlayan Kurabiye Ev Sergisi’nin açılışı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melike Yılmazer, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, “Öğrencilerimizin, hamurlarını ve bisküvilerini hazırlayarak inşa ettikleri kurabiye evler görsel bir şölen sunuyor ve yılbaşı öncesinde kış manzarası konsepti ile bir atmosfer yaratıyor. Ancak bu, yalnızca görsel bir şov değil elbette. Bisküvinin yapımı, hamurun kıvamının tutturulması, kremaların hazırlanması ve inşa aşaması gibi birçok kademesi olan zorlu bir sürecin ürünlerini görüyoruz. Öğrencilerimiz İKÇÜ’de hem sabrı hem de estetik açıdan bir eser yaratmayı öğreniyorlar. İlerleyen dönemlerde bu tür etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kurabiye evlerin, öğrencilerin final projesi olduğunu belirten Arş. Gör. Bükre Aslan Savaşan ise, “GSM-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri dersi kapsamında öğrencilerimiz evlerini, tamamıyla yenilebilir ürünlerle yaptı. Öncelikle tereyağı, şeker, un, çeşitli baharatlar ve pekmezden kurabiye hamuru hazırladılar.  Ardından şekil verip pişirdiler. Son olarak Royal Icing adı verilen yumurta beyazı ve pudra şekeri ile hazırlanan kaplama karışımıyla kurabiye evlerini birleştirdiler ve çeşitli şekillerde süslediler. Bu tür ürünler, büyük oteller ve restoranlarda sıkça karşılaşılan tatlar. Bu nedenle etkinliğin, öğrencilerimiz için önemli bir deneyim fırsatı sunduğunu belirtmek isterim. Emekleri için her birine teşekkür ediyorum” dedi.