38,8019$% 0.07
43,1719€% 0.31
4.059,83%0,62
3.261,85%0,79
9.747,07%3,80
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin yedi projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu
Haber- Nurdan Ünlüoğlu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Akıllı Fabrika Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çetin’in projesi, üniversitelerdeki kamu bilgi birikimi ve teknolojinin, ürüne dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamasını amaçlayan TÜBİTAK 1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği programı kapsamında kabul gördü. Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çetin’in yürütücüsü olduğu “Yapay Zeka Destekli Kamera ve Robot Kolu Kullanarak Fren Balatası Metal Saclarının Otomatik Boyut Tespiti ve Caflama Makinasına Yerleştirilmesi” konulu projenin araştırmacıları Doç. Dr. Volkan Kılıç ile Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cemal Can, Müşteri Sanayi Kuruluşu ise Eren Balatacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hüseyin İstanbullu’nun projesi, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemeyi içeren TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul gördü. Doç. Dr. Hüseyin İstanbullu’nun yürütücüsü olduğu “DNA GirazB Inhibütörü Antibakteriyel Ajanlar Olarak Yeni Tiyazolopirimidin- Pirolamid Türevlerinin Sentezi ve Biyolojik Aktivitelerinin Değerlendirilmesi” başlıklı projenin araştırmacıları Doç. Dr. Fadime Aydın Köse ile Dr. Öğr. Üyesi Yamaç Tekintaş, danışmanları ise Doç. Dr. İsmail Öztürk ile Doç. Dr. Muhammed Üçüncü oldu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Metehan Atagür’ün projesi, üniversitelerdeki kamu bilgi birikimi ve teknolojinin, ürüne dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamasını amaçlayan TÜBİTAK 1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği programı kapsamında kabul gördü. Arş. Gör. Dr. Metehan Atagür’ün yürütücüsü olduğu “Kimyasal Oksit Dönüşümü ve Karbotermal İndirgeme Yöntemi ile Elektrokaplama Atık Çamurlarından Saf Çinko Üretimi” başlıklı projenin araştırmacısı Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dr. Öğr Üyesi Kadir Cihan Tekin, proje yardımcı personelleri ise Uysal Makine San. İth. İhr. ve Tic. Aş.’nden Hüseyin Azar, Etkin Can, Nedim Uzgur, Yaren Özalpaşan, Yasemin Kireççi oldu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Elif Korap Özel’in projesi, çıktı ve etki odaklı sosyal ve beşeri bilim araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenerek ülkemizde toplumsal ve kamusal fayda sağlamayı amaçlayan TÜBİTAK 3005- Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Programı kapsamında kabul gördü. Prof. Dr. Elif Korap Özel’in yürütücüsü olduğu, “Üniversite Öğrencileri Arasında Dijital Eşitsizlik Türleri ve Düzeyinin Haritalandırılması: Türkiye’de Üçüncü Derece Dijital Eşitsizlik Üzerine Bir Saha Araştırması” başlıklı projenin araştırmacıları Doç. Dr. Mustafa Yalçın, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şadiye Deniz, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden Dr. Bengül Kavlak oldu. Projenin danışmanları ise Universiteit Twente’den Prof. Dr. Jan van Dijk ile Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nahit Erdem Köker oldu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aykaç’ın “Organik Atık Malzemelerden Elde Edilen Karbon Kuantum Noktalarının Sentezi, Karakterizasyonu Ve Uv-Vis Spektroskopisi ile Serotonin Tayininde Kullanımı” başlıklı projesi doğa veya insan kaynaklı olayların hemen sonrasında ortaya çıkan verinin temini açısından aciliyet içeren araştırma projelerini desteklemeyi amaçlayan TÜBİTAK-1002-B Hızlı Destek Programı (Acil Destek Modülü) kapsamında kabul gördü.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Arş. Gör. Burcu Çerçi Alkaç’ın projesi doğa veya insan kaynaklı olayların hemen sonrasında ortaya çıkan verinin temini açısından aciliyet içeren araştırma projelerini desteklemeyi amaçlayan TÜBİTAK-1002-B Hızlı Destek Programı (Acil Destek Modülü) kapsamında kabul gördü. Yürütücüsünün Arş. Gör. Dr. Burcu Çerçi Alkaç’ın olduğu “Abemaciclibin Glioblastoma Hücreleri Üzerindeki Apoptotik ve Hücre Döngüsü İlişkili Etkisinin Gen İfade Düzeyinde Belirlenmesi” başlıklı projenin araştırmacıları Prof. Dr. İbrahim Pirim, Prof. Dr. Tülay Kılıçaslan Ayna, Prof. Dr. Mustafa Soyöz, Doç. Dr. Melek Pehlivan oldu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İbrahim Pirim’in “NOCODE: Türk Popülasyonunda Kodlanmayan Genomunun Karakterizasyonu” başlıklı projesi, yurtdışında doktora derecesi gerektiren bir işte çalışan konuk/akademik izinli bilim insanlarının Türkiye’ye gelmeleri teşvik edilerek araştırma yapma, laboratuvarda çalışma, ürün geliştirme, konferans/kongre düzenleme, ortak proje yazma ve her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesini sağlayan TÜBİTAK 2221- Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme programı kapsamında kabul gördü. Projenin konuk araştırmacısı Oslo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Simon Rayner oldu.
Hemşirelik Bölümü İki Ödül Birden Aldı