AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’lü Hukukçular İnsan Hakları İstişare Toplantısında

Muhabir: Emel Akovalı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)’nun düzenlediği ve İKÇÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de katıldığı, İzmir İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi

İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışmak, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek amacıyla kurulan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)’nun İzmir’de gerçekleştirdiği ve İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nden öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu İl İnsan Hakları İstişare Toplantısına TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Kurul Üyelerinden oluşan TİHEK heyeti ve İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, sosyal ve mesleki kuruluşların, yükseköğretim kurumlarının temsilcileri katıldı. İnsan hakları sorunlarını tartışmak, insan hakları ihlallerine dair istişarelerde bulunmak için Türkiye’deki birçok ilde düzenlenen istişare toplantılarının İzmir’de gerçekleşen programında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Kurul Üyeleri Dilek Ertürk ve Av. Zennure Ber birer konuşma yaptı.