EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’den Ev Kazalarını Önlemeye Yönelik Eğitim

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Çiğli Belediyesi işbirliğiyle, İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Ev Kazalarına Yönelik Önlemler” konulu eğitim programının ikincisi gerçekleştirildi

Çiğli Belediyesi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirilen eğitim programına Çiğli Belediyesi çalışanları ve çok sayıda semt sakini katıldı. İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Çınar tarafından verilen eğitimde, ev kazası kapsamındaki yerler ve buralarda meydana gelen kazalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Sık rastlanmaları, ölüm ve sakatlığa yol açabilmeleri nedeniyle önemli halk sağlığı sorunlarından biri haline gelen ev kazalarının önlenebilir olduğunun vurgulandığı eğitim programında, bu kazaların sıkça meydana geldiği yerlerin sırasıyla mutfak, oturma odası, yatak odası ve banyo olduğu bildirildi. Kaza dağılımında tüm kazalar içerisinde önemli bir yer tutan ev kazalarının en fazla kadınları, çocukları ve yaşlıları etkilediği belirtildi. Evde meydana gelebilecek kaza risklerine karşı uyarılarda bulunan İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Çınar, alınacak önlemlerle kazalardan korunmanın ev sakinlerinin elinde olduğunu söyledi.