EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Gözünden İlaç Endüstrisi

Muhabir: Caner Kocabıyık

Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerine yönelik “Eczacılık Öğrencisi Gözünden İlaç Endüstrisi” adlı toplantı düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferansı Salonu’nda gerçekleşen, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ve Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin 2021-2022 yaz döneminde 4.sınıf Yaz Stajında edindikleri deneyimleri ve kazanımları aktarmaları amacıyla düzenlenen toplantıya İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Staj Komisyonu Başkanı ve İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Eczacılık Fakültesi 5.sınıf öğrencilerinin “İlaç Firması Stajı Nedir?”, “Nasıl Firma Stajı Yapabilirsiniz?”, “Endüstri Stajı Eczacılık Öğrencisine Neler Katar?” ve “İlaç Üretim süreçlerinde Eczacının rolü nedir?” sorularına yanıtlar verdikleri ve tecrübelerini paylaştıkları toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Aytemir, sözlerine stajın eczacılık eğitiminde çok önemli bir uygulama olduğunu vurgulayarak başladı. Prof. Dr. Aytemir, “Yapılan pratiklerle birlikte nitelikli bir eczacı olarak yetişmeniz için en iyi şekilde eğitim almanız gerekiyor. Sizler de, kariyer planlamanızda ilaç endüstrisini düşünüyorsanız ya da bu endüstriyi merak ediyorsanız muhakkak endüstri stajı yapmanızı tavsiye ediyorum. Şimdi beşinci sınıfta olan öğrencilerimiz, İKÇÜ’ye yaraşır biçimde bir staj gerçekleştirdiler. Ben de kendilerini ziyaret ettim. Alığımız geri dönüşler çok iyiydi ve onlarla gurur duydum.” şeklinde konuştu. Açılış konuşmasının ardından, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencilerinden Özge Demir, Irmak Beyazıt, Meryem Satılmış, Ufuk İlter ve Pelin Nur Üçkan’ın staj deneyimlerinden bahsederek ilaç endüstrisi hakkındaki izlenimlerini paylaşmalarıyla toplantı son buldu.