BeslenmeEğitimEn GüncelİKÇUYemek

İKÇÜ’de “Sağlıklı Yeme” Konferansı

Muhabir: Beyza Şengül

Fotoğraf: Aybars Sürmeli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Psikoloji Topluluğu ile Beslenme-Diyetetik Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği “Yeme Bozukluğu” başlıklı bir konferans düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen “Duygusal Yeme” başlıklı konferansa konuşmacı olarak Klinik Psikolog Fulya Kökden Akdoğan ve Dyt. Mesude Evirgen Ertem katıldı. Etkinlikte duygusal yeme bozukluğunun tanımı yapılarak, bu durumun kişiler üzerindeki etkisinden ve yarattığı psikolojik travmalardan bahsedildi. Sözlerine “Duygusal Yeme”nin tanımını yaparak başlayan Klinik Psikolog Fulya Kökden Akdoğan, duygusal yemenin, insanların duygusal olarak aç hissettiklerinde, üzgün ve yas içinde olduklarında, stres yaşadıklarında ve korktuklarında kalori yoğunluğu yüksek olan besinlere yönelmesiyle ortaya çıktığını söyledi.  Bu durumun insanların kilo almasına sebep olduğunu dile getiren Akdoğan, duygusal yemenin psikolojik kaynaklı olmasından dolayı psikolog ve diyetisyenin ortak çalışması ile ortadan kaldırılabileceğini belirtti. Etkinliğin diğer konuşmacısı olan Dyt. Mesude Evirgen Ertem ise “Yeme eylemini gerçekleştirirken vücut ve beyni senkronize etmemiz gerekiyor. 20 dakikadan önce asla yemek masasından kalkmamamız gerekiyor çünkü beyin ancak 20 dakika sonra tokluk hissine ulaşabiliyor ve algılayabiliyor.” dedi.  Ertem, diyetisyen ve psikolog eşliğinde yeme planını farkındalıkla oluşturarak ve yiyeceklerle daha derin bir bağ kurarak ‘yeme bozukluğu’ durumuna son verilebileceğinin de altını çizdi.