EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’lü Öğrencilerden Afet Çadırı Kurma Eğitimi

Muhabir: Ali Yaman

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Genç Kızılay Topluluğu tarafından Afet Çadırı Kurma Eğitimi düzenlendi

Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü personeli Efe Keleş tarafından teorik olarak başlatılan eğitim programında afet çadırının önemi, özellikleri, nasıl ve nerelerde kurulacağı ile ilgili bilgiler sunuldu. Ardından İKÇÜ afet ve acil durum toplanma alanında uygulamalı olarak çadır kurma eğitimi verildi.  Afet müdahalesinde etkin operasyon yürütebilmek ve kurumsal kapasiteyi geliştirebilmek, afet malzemelerini tanıtmak ve çadır kurma becerisi kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitime topluluk üyesi öğrenciler katıldı. Afet ve acil durumlarda, görevliler ve afetzedelerin barınma ihtiyacını gidermek amacı ile kullanılan çadırların sökme, takma ve kurulumu ile ilgili verilen uygulamalı eğitimin ardından program son buldu.