AkademiEğitimEn GüncelİKÇUPolitikaSağlık

İKÇÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Lund Üniversitesine Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Bayraktar, İsveç’te bulunan Lund Üniversitesi’ni ziyaret etti

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Bayraktar tarafından, Avrupa Romatoloji Birlikleri Derneği (European Alliance of Associations for Rheumatology, EULAR) bursu kapsamında İsveç’te bulunan Lund Üniversitesi Romatoloji Departmanı’na gerçekleştirilen ziyarette iki üniversitenin alanda yürüttüğü projeler ve olası işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Romatoloji alanının önde gelen fizyoterapist araştırmacılarından olan Lund Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ann Bremander ve Dr. Elisabeth Mogard ile bir araya gelen İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Bayraktar, Lund Üniversitesi Romatoloji Departmanı’nın klinik işleyişi hakkında bilgi aldı. 

Lund Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde devam eden bilimsel çalışmaların karşılıklı olarak paylaşıldığı ziyarette, iki kurum arasında ortak projeler, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları ve mesleki yeterliliklerin geliştirilmesi konularında işbirliği olanakları da görüşüldü.