AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

Rektör Köse Aile Haftası Programında Konuştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Aile Haftası dolayısıyla Bursa’da bir konferans verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde düzenlenen “En Güvenilir Sığınağımız: Aile” konulu programlardan Bursa İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen konferansa katılan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, aile kurumunun öneminden ve aile içi ilişkilerdeki doğru davranış kurallarından söz etti.

Aile ile devlet kurumunun benzerliğine vurgu yapan Prof. Dr. Saffet Köse, aile içerisinde yer alan her bir ferdin ailenin bütünü açısından önemli ve vazgeçilmez olduğunu söyledi. Eşler arasındaki ilişkinin özünde merhametin olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Saffet Köse, merhametin ise rikkat, özür dilemeyi bilme, jest ve mimiklerle ifade etme gibi tutum ve davranışlarla beslenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aile içerisinde çocukların şefkati anneden öğrendiklerini, babanın ise güven ve sınırları belirleme konusunda rol model olduğunu dile getiren Prof. Dr. Saffet Köse, “Gençlerin düz aynada göremediklerini büyükler tozlu tuğla üzerinde görürler” diyerek sözlerini noktaladı.