AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Turizm Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

İzmir Kâtip  Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet coşkusu yaşandı

Bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümlerini barındıran İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet coşkusu yaşandı. İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Genel Sekreter Nurettin Memur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve öğrenci yakını katıldı. 

‘Sektörün Değerli Temsilcileri’ Olarak İletişimimiz Devam Edecek

Törenin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler sözlerine 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden İKÇÜ öğrencilerini ve vatandaşları anarak başladı. Mezun öğrencilerin ailelerine seslenen Prof. Dr. Güler, “Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Siz onları yetiştirdiniz ve bize emanet ettiniz. Burada geçirdikleri zaman içerisinde siz kıymetli ailelerinden aldıkları eğitim, değer ve ilkelerle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin değer ve ilkelerini harmanlayarak hem üniversite içinde hem de üniversite dışındaki çalışma hayatlarında takdire şayan bireyler olduklarını her defasında gösterdiler. Bunda sizin kıymetli destekleriniz büyük önem arz ediyor” dedi. Sektördeki yöneticilerle her buluşmalarında İKÇÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin üstün başarılarından söz edildiğini aktaran Prof. Dr. Güler, bu gururun öğrenci yakınları başta olmak üzere tüm İKÇÜ ailesine ait olduğunu ifade etti. Öğrencilerin bu seviyede yetişmesi için emek veren fakülte öğretim üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Güler, mezun öğrencilere hitaben de “sizlerin başarısı bizi gururlandırdığı gibi bizim de başarımızı ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Güler, “Mezun olup gidiyorsunuz ama bize veda etmiyorsunuz, bu kürsüde ya da çevrim içi yapılan etkinliklerde bahsettiğimiz “sektörün değerli temsilcileri” olarak iletişimimiz devam edecektir. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi mensubu olarak bir aile ortamında turizm sektörünün geleceğini birlikte inşa etmeyi hedefliyoruz. Siz sevgili öğrencilerimizin sektörde göstereceğiniz çabalar ve özverili çalışmalarınızla oluşacak olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi kültürü, sizlerden sonra gelecek arkadaşlarınızın da önünü açacaktır” şeklinde konuştu. 

Sektörde Sunacağınız Hizmet Fark Yaratacak

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ise, İKÇÜ’nün 2010 yılında kurulan ilk fakültelerinden olan Turizm Fakültesi’nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 6 mezun verdiğini, Turizm İşletmeciliği ile Turizm Rehberliği Bölümlerinin ise 8’er mezun verdiğini hatırlatarak her yıl yeni mezun vermenin sevincini yaşadıklarını belirtti. İKÇÜ Turizm Fakültesi’nin artık tecrübeli ve alanında sadece İzmir’de değil, Türkiye ölçeğinde bir değer olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, bunu hem hocaların yaptıkları bilimsel çalışma ve sundukları tecrübelerin değerinden hem de mezun edilen öğrencilerin kalitesinden anladıklarını dile getirdi. Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Akbaş, “Aldığınız lisans eğitimi, alanınızda sizi yetkin bir turizm elemanı olarak yetiştirmeyi amaçlıyor ve sizde bu programı başarıyla tamamladınız. Artık alanınıza katkı sağlamak üzere iş hayatına atılacaksınız ve bu sektörde sunduğunuz hizmet diğerlerine göre fark yaratacak” dedi. Mezun olan çocuklarının hayatlarındaki önemli bir dönüm noktasına tanıklık eden velilere de seslenen Prof. Dr. Akbaş, “Gözbebeğiniz evlatlarınız hayatlarında önemli bir aşamayı tamamlayıp mezun oluyorlar. Bundan sonra hayata başka bir kulvarda devam edecekler. Büyük özverilerle yetiştirdiğiniz çocuklarınızın çok daha büyük başarılarını görmeye devam edeceksiniz, çünkü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde yetişmiş gastronomi uzmanı veya turizmci bir evladınız var” diye konuştu. 

İKÇÜ Turizm Fakültesi mezuniyet programı, mezun öğrencilere temsili diplomalarının takdimi ve kep atma töreninin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile birlikte sona erdi.