AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

LÖSEV’den İKÇÜ’ye Teşekkür Ziyareti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne LÖSEV Ege Merkez Ofisi tarafından teşekkür ziyaretinde bulunuldu

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, deprem bölgesinde çalışan psikolojik danışmanlara ve gönüllülere yönelik bir dizi eğitim programı düzenleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, LÖSEV gönüllülerine yönelik olarak şubat ayının son günlerinde düzenlenen seminer dizisi için LÖSEV Ege Merkez Ofisi tarafından teşekkür ziyaretinde bulunuldu. 

LÖSEV Ege Merkez Ofisi yetkilileri tarafından gerçekleştirilen teşekkür ziyaretinde Merkez Müdürü ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, seminerlerde emeği geçen akademik personele ve nazik ziyaretleri için LÖSEV Ege Merkez Ofisi yetkililerine teşekkür etti.

25 Şubat tarihinde Merkez Müdürü ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile Psikoloji Bölümü araştırma görevlileri İlkyaz Kaya Yıldırım ve Neslihan Yortan tarafından LÖSEV’in “Sevgi ve Umut Evi” adlı çadır kent projesinde görev alarak Kahramanmaraş ve İzmir bölgelerinde çalışacak olan gönüllülere yönelik olarak psikolojik ilk yardım eğitimi verildi. 

Şubat ayının son günlerinde ise LÖSEV gönüllülerine yönelik olarak çevrimiçi düzenlenen “Afetlerde Psikolojik İlkyardım ve Stresle Başa Çıkma” seminerlerinin ilk oturumunda İKÇÜ SBBF Psikoloji Bölümü Arş. Gör. İlkyaz Kaya Yıldırım psikolojik ilk yardımın öğelerini ele alırken, Arş. Gör. Neslihan Yortan afetten etkilenen çocuk ve gençlerle temasta dikkat edilecek hususları anlattı. Seminerin ikinci oturumunda ise Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin “Stresle Baş Etme” konulu bir sunum yaparak stres ve stres yönetimi hakkında bilgiler paylaştı.