AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ SBBF Fakülte Kurulu Toplantısı Smyrna Agorası Kazı Alanında Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Fakülte Kurulu Toplantısı Smyrna Antik Kenti kazı alanında yapıldı

İKÇÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe’nin başkanlığındaki; bölüm başkanları ve görevli akademik personelden oluşan Fakülte Kurulu, Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Smyrna Antik Kenti ve Agora Tiyatrosu Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy refakatinde kazı alanını ziyaret ederek 2007 yılından itibaren devam eden çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan kalıntıları inceledi.

Kurul üyeleri, Konak ilçesinde Kadifekale’den Kemeraltı’na kadar uzanan bölgede Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin yanı sıra Beylikler ve Osmanlı Devleti dönemine kadar uzanan tarihsel dönemlere ait arkeolojik kalıntıların yer aldığı Smyrna Agorası kazı alanını yerinde inceleyerek Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy’dan bilgi aldı.

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu toplantısı ise incelemelerin ardından SBBF Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe’nin başkanlığında Smyrna Antik Kenti ve Agora Tiyatrosu Kazı alanında gerçekleşti.