AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Mezuniyet Hazırlıkları Başladı

Fotoğraf: Görkem Batuhan Özçınar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Heyecanı Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenleri için hazırlıklar başladı. 14 Haziran tarihinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile başlayacak ve 13 Temmuz’da Tıp Fakültesi’nin programıyla sona erecek olan mezuniyet törenlerinde mezun öğrencilerin heyecanını yansıtacak fotoğrafların çekimi İKÇÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü organizasyonu ve Medya Merkezi işbirliği ile Medya Merkezi Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aydoğan gözetiminde yapıldı. Mezuniyet cübbelerini giyerek mezun olma heyecanını yaşayan öğrencilerin mutluluğu objektiflere yansıdı.

Türkiye’nin etrafında açan çiçekler olacağız

İKÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Halil Leygara ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti, “Mezun olduğumuz için çok heyecanlıyız. 6 yıllık zorlu bir serüveni sonlandırmak üzereyiz. Yoğun bir eğitim süreci geçirdik ve bu süreçte üzerimizde emeği geçen çok sayıda insan oldu. Ailelerimiz ve hocalarımız tarafından büyük destek gördük ve bizler de onların sayesinde ciddi emek verdik. Artık son aşamadayız. Burada da fotoğraf çekimi için arkadaşlarımızla bir araya geldik. Hekim adayları olan bizler, bundan sonraki süreçte ülkenin dört bir tarafına dağılıp, Türkiye’nin etrafında açan çiçekler olacağız”

 Bizi güzel bir geleceğin beklediğine inanıyoruz

İKÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Çağrı Berk Çimen, “Mezuniyetimiz yaklaştı. İntern Hekimlik sürecimizin de sonuna geldik. Artık mezun oluyoruz ve gerçek hekimliğe başlayacağız. Altı senelik eğitim sürecimizin sonundayız. Zorlu bir eğitim süreci geçirdik. Hedeflerimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Bizi güzel bir geleceğin beklediğine inanıyoruz” dedi.

Yeni bir hayata başlamanın eşiğindeyiz

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Handan Özden, “Mezun oluyoruz ve heyecanlıyız elbette. Yeni bir hayata başlamanın eşiğindeyiz artık. Mezun olmak çok güzel ama bir yandan da hayatın zorlukları bizi bekliyor olacak.” diye konuştu.

Arkadaşlarımı ve okul ortamını çok özleyeceğim

İKÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Berfin Soy, “Mezun olduğumuz için mutluyuz tabii ki ama bir yandan da heyecan içindeyiz. Arkadaşlarımızdan ayrılacağımız için biraz da üzgünüz. 6 senemiz nasıl geçti, inanamıyorum. Arkadaşlarımı ve okul ortamını çok özleyeceğim. Bir de mezun olduktan sonra hayatta artık sorumluluk alma evresine giriyoruz” diyerek hislerini ve düşüncelerini paylaştı. 

Üniversitemiz bize birçok şey kattı

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ahmet Deniz, “Uzun bir öğrenim sürecinin sonuna gelerek mezun olduk. Mezun olan diğer bütün arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bizim için zor ama güzel geçen bir 4 sene geride kaldı. Hep birlikte birçok anı biriktirdik. Birçok şey yaşadık. Kendimizi geliştirmemiz ve iş hayatına başlamamız için birçok şey kattı bize üniversitemiz. O yüzden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ndeki hocalarıma bu konuda teşekkür ediyorum. Umarım herkesi güzel ve mutlu bir gelecek bekliyordur” şeklinde konuştu.