AkademiEğitimEn GüncelGenelHaberlerİKÇUPolitika

İKÇÜ’lü Akademisyenler Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesinde Yer Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’lü akademisyenler T.C. Adalet Bakanlığı’nın paydaşı olduğu “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi” adlı Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortaklığındaki projenin eğitici eğitimine katıldı

Proje kapsamında, Türkiye genelinde hukuk ve iletişim alanlarında sınırlı sayıda eğitimcinin katılabildiği program 05-09 Haziran 2023 tarihleri arasında İzmir’de, Wyndham Grand Hotel’de gerçekleşti.  T.C. Adalet Bakanlığı’nın paydaşı olduğu, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından finanse edilen ve Avrupa Konseyi tarafından uygulanan, uzlaştırma konusunda hukuk ve iletişim alanlarındaki akademisyen ve araştırmacıların bilgi ve birikiminden yararlanmayı öngören ve bu alanda çalışanların yetkinliğini arttırmayı amaçlayan “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi” adlı proje kapsamında düzenlenen eğitici eğitimine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nden SBBF Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Ankaralıgil ile Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gizem Dursun Özdemir katıldı. 

Beş gün süren “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi” projesi eğitici eğitimi programı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Cüni’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından, Maria İlkova Marinova Alkalay’ın eğitimi, katılımcıların sunumları ve çeşitli etkinliklerle devam etti. 

Proje kapsamında, katılımcıların gruplara ayrılmasıyla düzenlenen sunum yarışmasında İKÇÜ SBBF Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Ankaralıgil, Prof. Dr. Deniz Sezgin Emüler, Doç. Dr. Koray Doğan ve Doç. Dr. Batuhan Baytaz’dan oluşan ekibin sunum çalışması birincilik ödülünü almaya değer görüldü.