AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Diş Hekimleri Kep Attı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler kep atma heyecanı yaşadı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Diş Hekimi Hüseyin Akarsu, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ive öğrenci aileleri katıldı.

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Başarı Sıralamasında İyi Yerlerde

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin başarı sıralamasından söz ederek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, fakültenin Türkiye’deki 182 Diş Hekimliği Fakültesi arasında 26’ıncı sırada, devlet üniversitelerindeki 69 fakülte arasında ise 14’üncü sırada olmasının İKÇÜ adına gurur verici olduğunu söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni bina inşaatının kampüsün karşısında devam ettiğinin bilgisini de veren Prof. Dr. Akbulut, hedeflerinin en kısa zamanda fakülteyi yeni yerine taşımak olduğunu sözlerine ekledi. “Ülkemizin iyi yetişmiş ve donanımlı diş hekimlerine ihtiyacı var. Ben bugün mezun olan İKÇÜ’lü genç diş hekimlerimizin çok iyi bir eğitim aldıklarına ve yeterli donanıma sahip olduklarına inanıyorum” diyen Prof. Dr. Akbulut, İKÇÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen başarılı işlere imza atmasında ve mezunların yetiştirilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Velilere, bu kadar başarılı gençleri emek vererek, fedakarlıkla yetiştirdikleri için şükranlarını sunan Prof. Dr. Akbulut, mezun öğrencilere de hitap ederek: “Bugün mezun olarak yaşamınızdaki yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Sahip olduğunuz mesleğin kıymetini bilin. Mesleğinizi dürüstçe, ahlakla ve merhametle icra edin. Diş hekimliği bilginin yanında bir sanatın icra edildiği ve değerin ortaya konulduğu özel bir meslektir. O nedenle, sürekli kendinizi geliştirmek, sektördeki yenilikleri yakından takip etmek, hasta ile iletişiminizi güçlü tutmak, kişisel disiplin sahibi olmak ve bu özelliklerinizi uygulamaya geçirmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet Bir Bitiş Değil Aynı Zamanda Bir Başlangıç

2012 yılında Eğitim Öğretim hayatına başlayan İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Gülten Kavak, bu yıl 141 öğrencisini mezun eden fakültenin Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim hayatına devam ettiğini ve yetkin bir akademik kadroya sahip olduğunu aktardı. Mezunlara hitaben “uzun ve zorlu bir sürecin son noktasına geldiniz. Bu yolu tamamlayarak diş hekimliği alanında büyük bir başarı elde ettiniz. Emeğinizin ve azminizin sonucunu bugün almış olmanız, hem sizin hem de bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı” diyen Prof. Dr. Kavak, öğrencilerine etik değerlere sadık kalmalarını tavsiye ederek, başarının sadece bilgi ve beceriye dayanmadığını insanlara saygı gösterip topluma hizmet etmenin de çok önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kavak: “Diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır ve bu alandaki hekimlere çok ihtiyaç duyulmaktadır. Sizler, bu alanda önemli bir rol üstlenerek insanların sağlıklı ve mutlu bir gülümsemeye sahip olmasına katkıda bulunacaksınız. Artık yeni bir döneme adım atıyor ve mesleğinizin sorumluluklarını üstleniyorsunuz. Mezuniyetiniz, sadece bir bitiş değil; aynı zamanda yeni başlangıçların da habercisidir. Hekimlik mesleği insan tarihi kadar eski ve geçmişe sahip köklü ve şerefli bir meslektir. Sizler artık bu kutsal mesleğin bir üyesisiniz. Aldığınız eğitimle donanmış olarak, başarılı birer diş hekimi olacağınız hususunda size güveniyor ve yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Mezun Olmanın Mutluluğunu, Heyecanını ve Gururunu Yaşıyoruz

Oldukça zor ve çaba gerektiren bir beş yıllık eğitimin ardından, arkadaşlarıyla birlikte mezun olmanın mutluluğunu, heyecanını ve haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen fakülte birincisi Osman Çalışkan, eğitim hayatlarının nihayete erdiği bu günde yüklendikleri sorumluluğun ve hekimlik bilincinin farkında olduklarını belirtti. Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki eğitim süreçlerinden de bahseden Çalışkan: “Eğitim hayatımızın son yıllarında en tatlı heyecanımızı ilk hastalarımıza baktığımızda yaşadık. Diş ağrısıyla gelen bir hasta, tedavi sonrasında bizlere teşekkür ederek ayrıldığında yorgunluğumuzun birden yok olduğunu anladık. Öğrendiğimiz birçok şey içerisinde en önemlisi de nitelikli bir hekim olmayı öğrenmemizdi. Beş yıllık eğitim süreçlerinde kendileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşan Diş Hekimliği Fakültesi hocalarına teşekkür eden Çalışkan, en büyük destekçileri olan ailelere de şükranlarını sundu.

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması, diplomaların takdimi ve mezunların meslek yemini etmelerinden sonra kep atma töreni ile son buldu.