AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Sosyal Bilimciler Mezun Oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim alan öğrenciler mezun oldu 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi’nin 8 ayrı bölümünden mezun olarak diploma almaya hak kazanan 475 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenci aileleri katıldı.

Çocuklarınızı Milletimize ve İnsanlığa Hizmet Etmeleri İçin Mezun Ediyoruz

2012 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında veren Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Medya ve İletişim, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türk İslam Arkeolojisi bölümlerinden bu yıl mezun olan 475 öğrencisinin sevincine ortak olan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş: Bu bölümlerimizde yürütülen nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim faaliyetlerinin yanında öğretim elemanlarımızın içinde olduğu araştırma faaliyetleri de kendi sahalarında bilim dünyasına önemli katkılar sunmaktadır” dedi. Pandemi ve ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler gibi beklenmedik olumsuzluklar karşısında öğrencilerin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları layığıyla yerine getirerek eğitim öğretim sürecini başarıyla tamamlamalarının takdir edilecek bir husus olduğunun altını çizen ve mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Prof. Dr. Akbaş: “Bundan 4-5 yıl önce sizden emanet aldığımız çocuklarınızı ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri, kültür ve tecrübe ile donatarak bugün siz ailelerine, milletimize ve insanlığa hizmet etmeleri için mezun ediyoruz. Çocuklarınızın yetiştirilmesi ve başarı ile eğitimlerini tamamlamalarındaki hakkı ödenmez gayretleriniz sebebiyle sizlere şükranlarımı sunar, tebrik ederim” ifadelerini kullandı. 

İyi Olanı Tercih Eden ve Ümitle Hareket Eden Bireyler Olacaksınız

İlk öğrencilerini 2014 yılında alan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin kurucu dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, fakültenin beşinci mezuniyet törenini gerçekleştirmelerinden duyduğu mutluluk ve heyecanı paylaştı. “Yaklaşık iki yıl dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle yüz yüze eğitim yapamadık. Ancak uygulanan uzaktan eğitim yöntemiyle öğrencileri herhangi bir eksiklik ve aksaklığa mahal vermeden, gereken yeterlilik ve yetkinlikleri kazandırarak mezuniyet aşamasına getirdik” diyen Prof. Dr. Gökçe, 6 Şubat’ta meydana gelene Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybedilen binlerce insanın arasında Tarih Bölümü 4’üncü Sınıf öğrencisi Tuncay Boztepe ve başka İKÇÜ’lü öğrencilerin de bulunduğunu hatırlatarak, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dileyerek konuşmasını sürdürdü. Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Gökçe: “Hayat tek boyutlu, basit bir süreç değildir. Bugüne kadar hayatınızda eğitim ve öğretim faaliyetleri belirleyici oldu. Hayatı kazanmak için sarf edeceğiniz çabaların hâkim olacağı bundan sonra ise başarıyla başarısızlık, kolaylıkla zorluk, iyilikle kötülük, iyimserlikle kötümserlik gibi hayatın gerçekleri karşınıza çıkacak, sizleri sınayacak ve her defasında yeni bir imtihana tabi tutacaktır. Sosyal bilimlerin farklı alanlarında uzmanlaşmış olmakla birlikte, kendi kültür ve medeniyet kodlarıyla evrensel değerleri özümsemiş olan sizler, daima iyi olanı tercih eden, kötülüğü reddeden, şartlar ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmadan ümitle hareket eden bireyler olacaksınız” ifadelerini kullandı. 

İKÇÜ’ye Veda Edeceğimiz İçin Hüzünlüyüz

Mezun olmalarından dolayı oldukça mutlu ama İKÇÜ’ye veda edeceklerinden dolayı hüzünlü olduklarını dile getiren, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ni ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’ni birincilikle bitiren Psikoloji Bölümü öğrencisi Hakan Sarıyıldız “dört sene öncesine geri dönecek olsam yine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü tercih ederdim” dedi. Fakülte arkadaşlarına seslenen Sarıyıldız, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’ndeki alanların insanı konu almasından dolayı meslek hayatlarında çok dikkatli ve özverili davranmalarını gerektirdiğini belirtti.  Bölüm arkadaşlarına da seslenen Özyıldız: “Değerli bölüm arkadaşlarım, bizler bugünden sonra artık psikolog oluyoruz. Hepimiz dört sene boyunca bu anı bekledik. Psikoloji alanında gerek teorik gerekse de pratik olarak izler bırakıp ilerlemek hedefindeyiz. İlerlerken de en temel ilkemiz ‘yararlı olmak ve zarar vermemek’ olmalı” ifadelerini kullandı.  Sarıyıldız, arkadaşlarına ve İzmir Katip Çelebi ailesine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması ve diplomaların takdiminden sonra kep atma töreni ile son buldu.