AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyenlere Doktora Özel Ödülü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Dere ve Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Duranay Doktora Özel Ödülü almaya hak hazandılar

2010 yılında kurulan, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinde lisans düzeyinde gemi inşa ağırlıklı eğitim programlarıyla Ege ile Akdeniz bölgelerinde tek olan ve bu yıl kabul ettiği 26 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetine başlayan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi başarılarına devam ediyor.

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Dere’nin “Energy Efficiency Oriented Model Based Investigation of Marine Diesel Engine and Auxiliary Systems” başlıklı doktora teziyle, önemli endekslerde yer alan akademik dergilerde teziyle ilgili en az 3 makale yayınlayan doktora mezunlarına İTÜ tarafından 2021 yılında ilk defa verilen “Doktora Özel Ödülü”nü almaya hak kazanmasının ardından, Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Duranay da 2022 yılının Doktora Özel Ödülü’nü “Effect of Tip Flow on Vortex Induced Vibration of Circular Cylinders” başlıklı tezi ile aldı.