AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ’lü Akademisyenlerin TÜBİTAK Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 2 farklı projesi TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 1002-A Hızlı Destek programı tarafından desteklenmeye değer görüldü

İKÇÜ’nün 2 projesi; üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamayı amaçlayan TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü tarafından desteklenmeye değer bulundu.

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynel Abidin Polat’ın Proje Yürütücüsü olduğu, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Osman Sami Kırtıloğlu ve Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Hicret G. Sürmeneli’nin Proje Araştırmacısı olduğu “Cbs Tabanlı Taşınmaz Mevzuatı Bilgi Sistemi Tasarımı: İzmir, Foça Örneği” başlıklı proje TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek programı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürşah Erel Akbaba’nın Proje Yürütücüsü olduğu, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Akbaba’nın Proje Araştırmacısı olduğu, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinem Ezgi Turunç Özoğlu’nun danışmanlığındaki “Kanser Gen Tedavisine Yönelik Mikroakışkan Temelli Hedeflenebilir Tümör Baskılayıcı Gen Aktarım Sistemlerinin Geliştirilmesi” başlıklı proje ise İKÇÜ’nün TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek programı tarafından kabul gören ikinci projesi oldu.