AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Üç Yeni Erasmus+ Anlaşması İmzaladı

2010 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıl kapılarını ilk öğrencilerine açan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi üç yeni Erasmus+ anlaşması imzaladı

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü’ne kabul ettiği 26 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin uluslararasılaşma politikaları doğrultusunda, daha önce ikili işbirliği protokolü imzalanmayan üç üniversiteyle Erasmus+ anlaşması yaptı. 

Gemi inşaatı ve denizcilik alanında önemli konumlarda yer alan Universidade de Lisboa Instituto Superior Tecnico (Lizbon / Portekiz), Gdansk University of Technology (Gdańsk / Polonya) ve Constanta Maritime University (Köstence/ Romanya) ile yapılan ikili anlaşmaların, öğrencilere uluslararası tecrübe kazandırma hedeflerine yönelik atılmış adımlar olduğunu belirten İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, National University of Athens (Atina / Yunanistan) ve Klaipėda University (Klaipėda / Litvanya) üniversiteleriyle de ikili işbirliği görüşmelerinin devam ettiğinin bilgisini verdi. Anlaşma yapılan üniversitelerin her birinin gemi inşaatı ve denizcilik alanı açısından zengin bir mirasa sahip ve önemli merkezler olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Özkan: “Eğitim öğretim faaliyetine yeni başlamış bir fakülte olarak, teknik altyapılarımızı geliştirmekle kalmayıp, öğrencilerimize uluslararası bir tecrübe de kazandırmak için, eğitim-öğretim faaliyetlerimizi Erasmus+ etkinliği kapsamında genişletmeye ve öğrencilerimize yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Öğrenci ve öğretim elemanı ders verme hareketliliğini kapsayan anlaşmalar çerçevesinde üç üniversite ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) arasında her yıl 2 öğrenci 2 öğretim elemanı değişikliği yapılacağını söyleyen İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Bulut ise: “Fakültemiz için, gemi inşaatı ve denizcilik sektöründe Avrupa’nın ileri gelen üç üniversitesi ile Erasmus+ anlaşmasını tamamlamış bulunmaktayız. Yapılan bu anlaşmalar ile fakültemiz öğrencilerine yurtdışı eğitim-öğretim tecrübesi kazandırmayı hedefliyoruz. Farklı üniversiteler ile de işbirliği görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda, yurtdışı eğitim ortaklıklarımızı genişletip, Erasmus+ anlaşmalarımızın sayısını daha da arttırmayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.