AkademiEğitimEn GüncelGenelHaberlerİKÇU

İKÇÜ Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri Başladı

Muhabir: Zilan Genç

Fotoğraf: Tuğçe Yetgin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 28 Temmuz’a kadar sürecek olan “Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” Çiğli Merkez Kampüsünde başladı

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve tercih aşamasındaki öğrencilerin ve ailelerinin İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) fakülte ve bölümleri hakkında bilgi almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında başladı. 28 Temmuz’a kadar devam edecek olan tanıtım programının ilk gününde stantları ziyaret ederek öğrencilere ve ebeveynlerine hayırlı olsun dileklerinde bulunan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş: “Tercih aşamasındaki gençlerimizin ve değerli ailelerinin üniversitemizin fakülte ve bölümleri hakkında bilgi almalarını sağlamak ve sordukları sorulara cevap vermek amacıyla düzenlediğimiz “Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri”, görevli danışman akademisyenlerimiz rehberliğinde bugün itibariyle başladı. Bu sene, tanıtım günleri açılışının geçtiğimiz yıllara oranla daha hareketli olduğunu gördük. Gençlerimizin ve ebeveynlerinin üniversitemize olan ilgileri oldukça yoğundu” şeklinde konuştu. 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin ilk kez öğrenci alacak fakülte ve bölümlerinden de bahseden Prof. Dr. Akbaş: “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Görsel İletişim ile Moda ve Tasarım bölümleri, Hukuk Fakültesi lisans programı, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü ilk kez öğrenci alacak.  Akademik personel ve alt yapı bakımından gerekli yeterliliğe ve yetkinliğe sahip olan birimlerimiz, öğrenim hayatlarında en önemli katkıları vermek üzere öğrencilerini heyecanla bekliyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının aramıza yeni katılacak olan öğrencilerimiz ve üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yoğun bir katılımla başlayan İKÇÜ “Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri”ni ziyaret eden tercih aşamasındaki gençlerin ve ailelerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve ilgilendikleri fakülteler ve bölümler hakkında yeterli ve doyurucu bilgi aldıklarını ve fakülte stantlarında görevli akademik personelin ilgisinden hoşnut olduklarını ifade eden ziyaretçiler memnuniyetlerini paylaştı.