AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesinin TÜSEB Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yamaç Tekintaş’ın projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yamaç Tekintaş’ın projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)- B Grubu Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında kabul gördü.

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yamaç Tekintaş’ın yürütücüsü olduğu, Brigham Young Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul B. Savage’ın danışmanlığındaki “Kistik Fibrözlü Bireylerde Akciğer Enfeksiyon Etkeni Olan Staphylococcus Aureus Bakterisinin Tedavisinde Seragenin Yüklü Nanopartiküllerin Etkinliğinin Araştırılması” başlıklı proje, sağlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten ve problemlere çözüm getiren, katma değeri yüksek ticarileşme potansiyeli taşıyan ürün geliştirmeyi hedefleyen ve sağlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projelerinin desteklenmesini kapsayan (TÜSEB)- B Grubu Ar-Ge Proje Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu. Projenin araştırmacılığını ise Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Şükran Köse ve Prof. Dr. Osman Yılmaz, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meliha Ekinci ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aybala Temel ve Arş. Gör. Dr. Ali Ergüç üstlendi.