AkademiEğitimEn GüncelGenelHaberlerİKÇU

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Devir Teslim

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde 2013’den beri kurucu dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Turan Gökçe görevi Prof. Dr. Şaban Doğan’a devretti

Fakülte kurulu huzurunda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Gökçe, fakültenin yaklaşık on bir yıllık gelişme süreci ile ilgili bilgi verdi. Fakültenin on bölümden oluştuğunu bildiren Prof. Dr. Gökçe, geçen 10 yıllık zaman zarfında bölümlerin tamamında lisans eğitimini başlattıklarını, sekizinde ise mezun verdiklerini aktardı. Fakülte olarak baştan beri öğrenciyi merkeze alan bir eğitim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Prof. Dr. Gökçe, Medya ve İletişim ile Psikoloji gibi uygulamaya dönük bölümlerin araştırma ve uygulama alt yapılarını tamamlayarak, öğrencileri edindikleri teorik bilgi ile birlikte pratik tecrübeyle yetiştirdiklerinin altını çizdi. Aynı zamanda bölümlerin dokuzunda tezli/tezsiz yüksek lisans, sekizinde de doktora programı açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, araştırma, eğitim ve topluma hizmet alanlarında ortaya konulan çalışmalarla fakültenin yaklaşık on yılda İzmir’in, bölgenin ve ülkemizin saygın akademik kurumlarından biri haline geldiğini belirtti. Sözlerinin sonunda kurucusu olduğu fakültenin yönetimini yakın çalışma arkadaşlarından birine devrediyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Gökçe, fakültenin yeni dönemde çok daha büyük başarılarla adından söz ettireceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Görevi Prof. Dr. Turan Gökçe’den devralan Prof. Dr. Şaban Doğan da, “Böyle bir görevi yaklaşık on yıldır kurucu dekanlık yapan birinden devralıyor olmak gurur verici. Bununla birlikte sorumluluk isteyen, zor bir görevi üstlendiğimin de farkındayım” dedi. Prof. Dr. Turan Gökçe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Doğan, devraldığı bayrağı görev süresince daha da ileriye taşımak için çalışacağını ifade etti. Fakülte toplantı salonunda gerçekleştirilen tören dekanlık makamında karşılıklı çiçek takdimiyle sona erdi