En GüncelFEATUREDİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’nün TEKNOFEST Gururu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ ve Sistem Güvenliği Biriminden Öğr. Gör. Furkan Birol, TEKNOFEST İzmir’de ziyaretçilerden yoğun ilgi gören,  savunma sanayinde yerli ve milli siber güvenlik ürünleri üreten Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin standında yapılan yarışmada birinci oldu

Zor kategorisinde yarışmaya katılan ve ekrana yansıtılan siber güvenlik sorularına doğru cevapları en hızlı şekilde vererek 60’a yakın yarışmacı arasında birinciliği elde eden Öğr. Gör. Birol, ödülünü TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yerli ve milli siber güvenlik ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin, İzmir Çiğli Havalimanı’nda yer alan festival platformunda düzenlediği bilgi yarışmasında birincilik elde eden Öğr. Gör. Furkan Birol, kazandığı başarıdan duyduğu memnuniyeti paylaştı.

İKÇÜ adına Gurur Duydum

Doktora eğitimini matematik bölümünde şifrelemeler alanında sürdüren ve matematik tutkunu olan Öğr. Gör. Birol, TEKNOFEST’in gençlere büyük bir motivasyon ve çalışma azmi sağladığını kaydetti. Yarışma hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Birol, “Böyle bir bilgi yarışmasına ilk kez katıldım. Açıkçası birinciliği bekliyordum. Ziyaretçilerin de takip ettiği yarışmada, ekrana interaktif olarak yansıyan ve telefon üzerinden cevaplanması istenen 10 soru soruldu. Amaç cevapları en hızlı ve doğru şekilde bulmaktı. Yarışmayı toplamda 6818 puanla tamamladım. İzmir’e gelmesini dört gözle beklediğim, beş gün boyunca katılım sağladığım TEKNOFEST’te böyle bir başarı kazanmak gurur verici” dedi.

Ödül Başkan Selçuk Bayraktar’dan

Yarışma sonrası, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile sohbet etme şansı yakaladığını aktaran Öğr. Gör. Furkan Birol, bunun kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Birol, “Sayın Selçuk Bayraktar kazanmış olduğum ödülü takdim ederken; kendisiyle siber güvenlik, İKÇÜ ve çalışma alanım hakkında sohbet etme şansı elde ettim.  Sayın Bayraktar başarı temennisini paylaştı. Ben de Milli Teknoloji Hamlesi ile ilgili yapılan tüm çalışmalarla gurur ve mutluluk duyduğumu ifade ettim. Bu vesileyle böyle büyük bir organizasyonu biz gençlerle buluşturan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’te emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.