AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

SBF Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya Uluslararası Spor Fizyoterapistleri Federasyonu Yönetim Kuruluna Seçildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Uluslararası Spor Fizyoterapistleri Federasyonu Yönetim Kuruluna seçildi. Prof. Dr. Kaya, farklı ülkelerden toplam 8 üyesi bulunan federasyon yönetim kurulunun tek Türk üyesi oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, 39 ülkenin Ulusal Spor Fizyoterapisi organizasyonlarının bağlı olduğu Uluslararası Spor Fizyoterapistleri Federasyonu (IFSPT) yönetim kuruluna, bu ülkelerin temsilcilerinin oylarıyla seçildi. Federasyonun yönetimindeki tek Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Kaya, bu kapsamda Türkiye Spor Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Gül Baltacı ile birlikte Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen IFSPT Olağan Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Uluslararası Spor Fizyoterapistleri Federasyonu’nun Genel Kuruluna ilk kez, 2011 yılında Türkiye delegesi olarak katıldığını aktaran Prof. Dr. Derya Özer Kaya, aradan geçen 12 yıl sonra federasyon üyesi 39 ülkenin temsilcileri tarafından Yönetim Kuruluna seçilmesinin gurur verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kaya, “Federasyon, spor fizyoterapistliğinin dünya çapında tanıtımını amaçlıyor en başta. Ayrıca bilgi, beceri ve mesleki sorumlulukların geliştirilmesini; ülkelerin sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite ve spora katılımının desteklenmesini ve her türlü yaralanmanın önlenmesi ve rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla eğitim ve araştırma yapmanın teşvik edilmesini de hedefliyor. Bu kapsamda eğitim programları, kongreler düzenliyor; akademik çalışmalar ve faaliyet raporları hazırlıyor. Üyeler arasında bağlantılar ve ağ oluşturmayı kolaylaştıran bir bilgi merkezi olarak uluslararası paylaşımın arttırılması için çalışmalar yapıyor. 2011 yılından beri Türkiye’yi temsilen ben de bu çalışmaların içindeyim. Şimdi ise federasyonun yönetim kuruluna seçilmiş bulunuyorum” dedi.