AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’nün 4 Projesine TÜSEB Desteği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 4 projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 4 projesi, ulusal sağlık sisteminin ihtiyaç duyduğu tıbbi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi, yerlileştirilmesi ve millileştirilmesine yönelik olarak Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına kadar çeşitli seviyelerde projeleri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü. 

İKÇÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Kahya’nın “Ağrılı Lazer Uyarısıyla Ön Kol Kaslarında Oluşan Kütanomüsküler Cevapların İncelenmesi” başlıklı projesi ile İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri B. Doktora Sonrası Bursiyeri Doç. Dr. Halilibrahim Çiftçi’nin “Yapay Zeka Destekli Yenil Nesil HER-2 İnhibitörlerinin Kolorektal Kanser Tedavisi için Keşfi” adlı projesi TÜSEB B Grubu Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul gördü.

İKÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyomedikal Teknolojileri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Ayşenur Pamukçu’nun, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman danışmanlığında hazırladığı “Tam Katmanlı Deri Travmalarının Tedavisine Yönelik Biyoaktif Hidrojellerin Hazırlanması ve İn Vitro İncelemeleri” konulu projesi TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı (Doktora / Tıpta Uzmanlık Öğrencilerine Yönelik) Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. 

İKÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Yıldız’ın, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman danışmanlığında hazırladığı “Fotobiyomodulasyon ile Etkinleştirilen İnce Film Kompozitlerinin Tasarımı ve Kombinasyonel Terapinin Yara İyileşmesindeki Rolünün Araştırılması” başlıklı projesi ise TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı (Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik) Programı kapsamında kabul gördü.