AkademiEğitimEn Güncel

İKÇÜ’nün 2 Projesine TÜSEB’den Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin iki projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Nanoteknoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Hasan İşbilir’in, Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seda Nur Topkaya Çetin danışmanlığında hazırladığı “Candida Albicans Patojeninin Metal Nanopartikül Modifiye Moleküler Baskılı Polimer ile Elektrokimyasal Yöntemlerle Tespiti” başlıklı projesi TÜSEB A2 Grubu Proje Destek Programı (Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik) kapsamında kabul gördü.

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Buse Durak’ın, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman danışmanlığında hazırladığı Kardiyak Rehabilitasyon Sürecini Destekleyecek Kurkumin ile Katkılandırılmış Koroner Stent Kaplamalarının Hazırlanması ve Etkinliğine Yönelik İn Vitro İncelemeler” başlıklı projesi ise TÜSEB A1 Proje Destek Programı (Lisans Öğrencilerine Yönelik) kapsamında desteklenmeye değer bulundu.