AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Gemi İnşaatı Ve Denizcilik Fakültesinden Kirazlıköprü Barajı Araştırması

Haber: Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi İşbirliğiyle Kirazlıköprü Barajı’nın Su Kalitesini Ve Su Kirliliğini Araştıracak

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle ve Kastamonu Üniversitesi işbirliğiyle Bartın’da bulunan Kirazlıköprü Barajı’nın su kalitesini ve su kirliliğini araştırarak, turizme kazandırılması noktasında çalışma yapacak.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan’ın proje koordinatörü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Kükrer’in Proje Koordinatör Yardımcısı olduğu araştırma projesi ile Bartın’da bulunan Kirazlıköprü Barajı’nın su kalitesinin ve barajdaki su kirliliğinin durumunu tespit edip, turizm faaliyetlerine açılması amaçlanıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü’nden hibe almaya hak kazanan proje kapsamında, milli park yakınında olan Bartın Kirazlıköprü Barajı’ndan sediment örnekleri alınarak baraj gölünün kirliliği belirlenecek, barajın ekolojik anlamda sahip olduğu değere ulaşılacak ve bu değerin kaybolmaması için öneriler sunulacak, baraj gölü kıyısında erozyon ve taşkın kontrolleri yapılarak mikro iklim aşamaları ortaya çıkarılacak. 

“Kirazlıköprü Barajı’nın Mevcut Su Kalitesi ve Su Kirliliği Durumu ile Turizm Faaliyetlerine Kazandırılması” projesinin yürütücülüğünü ise Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ekrem Mutlu, araştırmacılığını ise Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Alev Sökmen ve Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Filiz Özcan yapacak.