En GüncelGenelİKÇUSağlık

Rektör Köse’den Başhekimlere Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken yeni kurulan Bayraklı Şehir Hastanesine başhekim olarak atanan Prof. Dr. Orhan Gökalp’a ve Gökalp’ın yerine atanan Başhekim Doç. Dr. Bülent Çalık’a ziyarette bulundu

Gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Bilgin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ile Prof. Dr. Muhammet Ali Kanık da yer aldı.

Öğrencilerimiz Çok Şanslı 

Başhekim Doç. Dr. Bülent Çalık’ı, Yeşilyurt’taki makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Köse, hayırlı olsun diyerek Çalık’a ve çalışma ekibine başarı dileklerini iletti. Prof. Dr. Köse, saygınlığı, güvenilirliği, donanımı ve alt yapısı ile bölgede lider olan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bundan sonraki süreçte de başarılarına yenilerini katacağını ifade etti. Türkiye’nin en önemli hastanelerinden biri ile afiliye olmaktan duydukları memnuniyeti paylaşan Rektör Prof. Dr. Köse, “Öğrencilerimiz çok şanslı. Üniversitemiz, hem güçlü bir sağlık donanımına sahip, hem de alanlarında oldukça önemli ve değerli hocaları kadrosunda bulunduruyor. Bu tecrübe alışverişi sağlık sektörü için de oldukça önemli bir kazanım. Bu kazanımların Başhekimimiz Doç. Dr. Bülent Çalık’ın da değerli katkılarıyla daha da gelişeceğine inanıyorum. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına başarılarımı iletiyorum” diye konuştu.

İş Birliklerine Devam

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2022 itibariyle 1150 hasta yatağı ve 130 yoğun bakım hasta yatağı; 32 ameliyathane ve 182 poliklinik odası; 1082 hekim ve yaklaşık 3 bin diğer yardımcı sağlık personelinin bulunduğunun bilgisini veren Başhekim Doç. Dr. Bülent Çalık da yılda yaklaşık 30 bin ameliyat ve yaklaşık 1,5 milyon hastaya yatarak- ayaktan sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti. Doç. Dr. Çalık, Rektör Prof. Dr. Köse’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti paylaşarak, yeni süreçte de mevcut iş birliklerinin devam edeceklerini belirtti. 

Kent İçin Önemli Bir Yatırım 

Buradaki ziyaretlerinin ardından Bayraklı Şehir Hastanesine geçen Rektör Prof. Dr. Köse ve beraberindeki heyet, Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp’ı makamında ziyaret etti.  İzmir’in sağlık hizmetlerine büyük bir kapasite artışı kazandıran Bayraklı Şehir Hastanesinin kent için önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse,  hekimleri, hemşireleri ve sağlık personeli ile tüm çalışanlarına başarı dileklerini iletti. Bayraklı Şehir Hastanesinin İzmir’in sağlık üssü olma hedefine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Köse, “Gece yarıları başlayan yüzlerce metrelik hastane kuyruklarından, tüm branşlarda hekimlerin bir arada olduğu, bölgesel sağlık komplekslerine uzanan süreçte Türkiye; dünyada başarılarıyla anılan bir sağlık sisteminin yaratıcısı oldu. Şehir Hastaneleri de bölgesindeki vatandaşların bütün teşhis ve tedavi ihtiyaçlarını en ileri teknolojik ve tıbbi imkânlarla karşılayacak komplekslerdir. Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da özverili, vizyoner çalışmaların dönüşünü görmekten çok mutluyuz. İKÇÜ bünyesinde çok değerli çalışmalara imza atan, Kalp Damar Cerrahisi alanında önemli bilimsel çalışmaların sahibi Prof. Dr. Orhan Gökalp Hocamızın üstlendiği yeni görevinde de başarılı olacağına inancımızı paylaşıyor; tüm çalışma ekibine ve tüm sağlık personeline başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Köse ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür eden Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp de, İKÇÜ ile sektör adına yakın iş birlikleri kurulması arzusunda olduğunu paylaştı.