EğitimEkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyenler İçin Girişimcilik Semineri Düzenlendi

Fotoğraf: Umut Aybars Sürmeli

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim elemanlarına yönelik “Akademisyenler İçin Girişimcilik Kavramı ve Uygulamaları” semineri düzenlendi

İKÇÜ Proje Genel Koordinatörlüğü tarafından Nizami-i Gencevi Toplantı Salonunda düzenlenen Akademisyenler İçin Girişimcilik Kavramı ve Uygulamaları seminerinde; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Nuray Nişancı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol, İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Adnan Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk ve Proje Genel Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Dr. Tuğbanur Özen Balaban konuşmacı olarak yer aldı.

İki oturum şeklinde düzenlenen seminerin ilk kısmında konuşmasına girişimciliğin temel kavramları ile başlayan Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol, başarılı ve başarısız girişimlerin özellikleri, girişimcilik motivasyonları, girişimcilikte engellerin neler olduğunu ve bunların üstesinden nasıl gelinebileceğini girişimci adayı akademisyenlere aktardı. Girişimciliğin ne olduğunu anlatan Prof. Dr. Zehra Nuray Nişancı girişimciliğin önemi ve girişimcilik süreci hakkında bilgi vererek girişimcilik türleri ve tiplerinden söz etti.

İkinci oturum girişimcilikte iş planı, teşvikler ve desteklerin konuşulmasıyla başladı. Düzenlenen programın kısaltılmış bir girişimcilik eğitimi olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın, girişimci adayı akademisyenlere iş planının nasıl kurgulanacağını, iş planı okuyan yatırımcı ve finansörlerin nelere dikkat edeceğini ve mutlaka belirtilmesi gereken metrikleri, 9 aşamalı iş modeli kanvasını bilinen marka örnekleri üzerinden anlattı. Prof. Dr Adnan Kaya ise girişimcilik süreci ile alakalı yurtiçi ve yurtdışı fonların neler olduğu, proje süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, başvuru formu doldururken dikkat edilmesi gereken durumlar ve projede kullanılan yazım dilleri hakkında bilgi verdi.

Seminer Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk’ün, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde girişim olarak var olan fizyogram uygulamasının girişim sürecinde yaşadığı başarısızlıklar ve bu süreci nasıl yönettiğini, başarısızlıklardan çıkardığı dersleri aktarması ile devam etti.

Akademisyenler İçin Girişimcilik Kavramı ve Uygulamaları semineri sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.