EğitimEn GüncelİKÇUSinema

Medya ve İletişim Bölümü Sanat Yönetmeni Gülen Gözkara Saygı’yı Ağırladı

Fotoğraf– Tuğçe Yetgin

Muhabir– Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, akademi-sektör buluşmaları kapsamında, bölüm öğrencilerini İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü ve Sanat Yönetmeni Gülen Gözkara Saygı’yla buluşturdu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve yönelecekleri alanı keşfetmelerini; sektörü tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlediği organizasyon kapsamında İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü ve Sanat Yönetmeni Gülen Gözkara Saygı İKÇÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi.

Etkileyici bir proje sunabilmek için senaryolarını kaleme alırken kendilerinden bir şeyler katmalarını ve bunu kendi cümlelerini kurarak yapmalarını; hikayelerini tek cümlede can alıcı bir şekilde anlatmalarını ve klişe sözlerden uzak durmalarını tavsiye eden Saygı, öğrencilere “neden bu filmi izleyelim?” sorusuna yanıt olacak kilit ve vurucu cümleler kurmalarını önerdi.

Profesyonel Radyo Televizyon ve Sinema Uygulamaları dersi kapsamında İKÇÜ’de bulunan Sanat Yönetmeni Saygı, kısa film çekme sürecinde pitching hazırlamanın önemine değinerek, başarılı bir pitching sunumuyla, fazla vakti olmayan ve birçok kişiden gelen proje dosyalarını incelemek zorunda olan jüri üyelerini etkilemeleri gerektiğini; projelerini bu sunumlar sayesinde kabul ettirebileceklerini dile getirdi. Öğrencilerden pitching sunumu hazırlamalarını isteyen Saygı, hazırlanan sunumlar arasından beğendiği 3 proje ile yakından ilgilenip mentörlük yapabileceğini söyledi. 

Sektörle ilgi bilgiler vererek meslekte tutunabilmek için yapılması gerekenlerden de bahseden Saygı, görev aldığı bilindik filmlerin çekim planlarını anlatarak deneyimlerini aktardı. Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.