EğitimEn GüncelİKÇU

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden Çakabey Kütüphanesine Teknik Gezi

Muhabir- Beyza Şengül

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Özel Çakabey Okulları Kütüphanesine teknik gezi düzenledi

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Dr. Nilay Cevher tarafından verilen Okul Kütüphaneleri Dersi kapsamında Özel Çakabey Okulları Kütüphanesine teknik gezi düzenlendi. Arş. Gör. Dr. İhsan Özkol’un da katılımıyla gerçekleştirilen gezide ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde geniş bir materyal olanağına ve çeşitli hizmetlere sahip olan kütüphanede incelemelerde bulunuldu. 

Kütüphane sorumlusu Nesrin Asil, sunulan hizmetler ve gerçekleştirilen etkinlikler hakkında detaylı bir sunum ile öğrencileri bilgilendirerek geleceğe yönelik önerilerde bulundu. Edebiyat öğretmenlerinin de katıldıkları ve bilgi verdikleri program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Özel Çakabey Okulları arasında gerçekleştirilebilecek olası işbirliği çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.