AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresinde 

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresine katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk 2. Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresine katılım sağladı.

Prof. Dr. Derya Özer Kaya, kongre kapsamında düzenlenen “Rehabilitasyon ve Teknoloji ile Engelleri Yenmek” başlıklı panelde oturum başkanlığı yaparken, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk aynı panelde “Rehabilitasyon Teknolojileri Nereye Gidiyor” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, konuşmasında teknolojinin ve gelişen yapay zeka çıktılarının rehabilitasyonun geleceğinde önemli bir yere sahip olacağını vurgulayarak robotik rehabilitasyonun günümüz tedavi yaklaşımlarına katkılarını anlattı. Disiplinlerarası bakış açısıyla düzenlenen kongre, Sağlıkta Yapay Zeka, İlaç Ar&Ge Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar panelleriyle devam etti.