EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Sağlık Personeline Şiddetin Önlenmesi Hakkında Konferans

Muhabir-Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Sağlık Personeline Şiddetin Önlenmesi konulu konferans düzenlendi

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi XIII. Çalışma Günleri kapsamında Kırmızı Salonda düzenlenen, İKÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hamit Hancı tarafından verilen ve başkanlığını İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak’ın üstlendiği, Düzenleme Kurulunda Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Beyza Karadede Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Emre Gürkan Eroğlu ve Öğr. Görevlisi Dr. Esra Taşbaş Ustaoğlu’nun yer aldığı konferansa akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlık çalışanlarının şiddet tehdidi altında olduğunu ve önleyici önlemlerin şiddet gerçekleşmeden önce alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İsmail Hamit Hancı, şiddete karşı hem kişisel güvenlik tedbirlerinin hem de hukuki anlamdaki önlemlerin nasıl alınması gerektiği hakkında bilgi verdi. 

Sağlık çalışanlarına yönelik, medyaya yansıyan şiddet olaylarına ilişkin örnekler veren Prof. Dr. Hancı, şiddete sebep olan psikolojik arka planı anlama ve travma oluşturabilecek etkenlerin ortadan kaldırılması hakkında tavsiyelerde bulundu.