İKÇÜ’de 2023 Yılı YÖKAK Birim İç Değerlendirme Rapor Süreci Başladı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’nun belirlediği İzleme Programı ilke ve süreçleri doğrultusunda, Birim İç Değerlendirme Raporu hazırlama sürecine ilişkin koordinasyon toplantısı düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ne bağlı birimlerin hazırlamaları gereken 2023 yılına ait Birim İç Değerlendirme Raporu hakkında bilgi vermek amacıyla Kalite Koordinatörlüğü tarafından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Onur Karadal, Doç. Dr. Melike Tekindal ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ile birim yöneticisi ve kalite sorumlusu akademik ve idari personeller katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, “Bildiğiniz gibi üniversitemize bağlı birimler Birim İç Değerlendirme Raporu oluşturuyorlar. Birimlerden gelen raporlar doğrultusunda ise Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlanıyor. Bu raporu da 31 Mart tarihinde YÖKAK’a göndereceğiz. O sebeple Birim İç Değerlendirme Raporlarının nitelikli bir biçimde hazırlanması Kalite Komisyonu için büyük önem arz ediyor. Katılımınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda bir sunum yapan Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Karadal, Kurum İç Değerlendirme Raporuna kanıt oluşturması bakımından hazırlanması gereken Birim İç Değerlendirme Raporlarının içeriğinin nasıl olması gerektiğine, raporların yazılış sürecinde nelere dikkat edileceğine ve raporların sisteme yüklenme aşamasına dair bilgiler verdi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde14 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokulu olmak üzere toplamda 20 birimin rapor hazırlayacağını bildiren Doç. Dr. Karadal, bu raporun YÖKAK tarafından belirlenen Liderlik Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı faaliyet alanlarında 14 ölçüt ve 46 alt ölçüte göre, PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü çerçevesinde hazırlanması gerektiğini anlattı.
YÖKAK tarafından 46 alt ölçütün tamamında PUKÖ çevriminin kapatılmasının talep edildiğini aktaran Doç. Dr. Karadal, Toplam Kalite Yönetiminde bu çevrim çerçevesinde oluşturulan olgunluk düzeylerinin mantığından ve aşamalarından bahsetti. Süreçle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Karadal, “Hazırlamamız gereken Birim İç Değerlendirme Raporlarının içerisinde kanıt dosyalarını da sunmamız lazım. Daha sonra bu kanıt dosyaları Liderlik Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı başlıkları altındaki çalışma gruplarına gelecek. Çalışma grupları, birimler tarafından yazılan tüm raporları tek tek kontrol ederek ilgili alt ölçüte ilişkin kanıtları Kurumsal İç Değerlendirme Raporunda kullanmak üzere değerlendirmeye alacak” dedi.
Birim İç Değerlendirme Raporu Koordinasyon Toplantısı katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.