EğitimEn GüncelSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi’nden “Eczacılıkta Akademiden Sanayiye Uzanan Kariyer Yolculuğu” Söyleşisi

Fotoğraf- Ecem Nur Tura

Muhabir- Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi “Eczacılıkta Akademiden Sanayiye Uzanan Kariyer Yolculuğu” başlıklı bir söyleşi düzenledi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşide Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir konuşmacı olarak yer aldı.

1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan 24 yıl sonra kurduğu kozmetik şirketinin, kuruluş aşamasındaki çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Mutlu Aytemir, amacının ticari değil, üniversitede yapılan çalışmalardan da inovatif ürünler çıkabileceğini göstermek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aytemir, “Asıl isteğim ilaç sanayisine girmekti fakat dünya şartlarında bir ilaç üretimi en az 20 yıl sürdüğü için en kısa zamanda kozmetik ürünü çıkarma adımı attım ve 2016 yılında kozmetik şirketimi kurdum” dedi. İlk kozmetik ürününü 2019 yılında çıkardıktan sonra Türkiye, Amerika ve Avrupa’dan patent tescili aldığını belirten Prof. Dr. Aytemir, 3 adet de pilot ürünü olduğuna değindi.

Kozmetik şirketinin yanı sıra akademik alanda da çok sayıda başarı ve ödüle sahip olan Prof. Dr. Mutlu Aytemir, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile girdikleri “Uluslararası Hasta Bilgilendirme Yarışması”nda birincilik ve Teknofest’te üçüncülük aldıklarından söz etti. Karaciğer kanseri ve meme kanseri hakkında da çalışmalar yaptığını fakat henüz yayınlanmadığını da konuşmasında aktardı.