AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ ile UNESCO Ortaklığında İzmir Tarihi Liman Çalıştayı Düzenlenecek

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı, ortak Alan Yönetim Planı çalışmalarının planlaması için toplantı gerçekleştirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve UNESCO Ofisi Uzmanları ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih ve Türk-İslam Arkeolojisi bölümleri öğretim üyeleri ile Turizm Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda, 2024 sonbaharında İzmir Tarihi Liman Kenti’nin özgün değerlerini Turizm, Kültür ve Ticaret bağlamında ele alacak bir çalıştay düzenlenmesi noktasında fikir birliğine varıldı.