En GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’de “Hücre İçi Makinalara Yüksek Performanslı Hesaplama Araçlarıyla Bakış” Konulu Seminer

Fotoğraf- Umut Aybars Sürmeli

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Sinirbilim Topluluğu tarafından “Hücre İçi Makinalara Yüksek Performanslı Hesaplama Araçlarıyla Bakış” konulu seminer düzenlendi

Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen seminerde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyofizik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Seyit Kale konuşmacı olarak yer aldı.

İnsan genlerini, bilgisayar sistemine benzeten Dr. Öğr. Üyesi Seyit Kale, insan genleri hakkında ilk akla gelenin bilgi içeriği olduğunu ama o bilgi içeriğinin tıpkı bilgisayarların çalışma prensibinde olduğu gibi bir makinenin içinde oturduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Kale, bu organik makinenin ise hücrenin dinamik yaşantısı içerisinde birçok işlemden geçtiğini belirtti.