En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Orman Fakültesi Dünya Su Günü Panelinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Özkan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından düzenlenen Dünya Su Günü Panelinde yer aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Özkan, “Su Krizine Doğru İzmir’in Suyu” mottosuyla İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen panelde “İklim Değişikliği, Ormanlar ve Su” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Panele İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yanı sıra İKÇÜ “The Tears of Mother Earth” adlı Erasmus Projesine dahil olan ekip de katıldı.

İklim değişikliği, kırsal ve kentsel havzalarda su ve çevre sorunları, iklim akıllı planlama, doğa temelli çözümler, su adaleti, temiz suya erişim, sektörlerde su kullanımı, arazi kullanımının ve ormanların temiz su temininde önemi gibi konuların ele alındığı panelin ikinci oturumunda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Özkan, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek, ormanların su kaynaklarının korunmasında önemli bir rol oynadığını ve ormansızlaşmanın su kıtlığını şiddetlendirdiğini anlattı.