En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Orman Fakültesinden Almanya’da Ormanlar ve Ormancılık Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi tarafından “Forest and Forestry in Germany” (Almanya’da Ormanlar ve Ormancılık) Semineri düzenlendi

İKÇÜ Orman Fakültesi öğrencilerine uluslararası ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen seminer University of Applied Forest Sciences’den Prof. Dr. Sebastian Hein tarafından verildi. Online olarak gerçekleştirilen seminere akademik personelle birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde geçmişten günümüze Almanya ormanlarının ve ormancılığının nasıl şekillendiği ve günümüzde Almanya’daki ormancılık politikası ve ormancılık sorunlarının çözümü konusunda izlenilen yöntemler ele alındı. Seminerin sonunda ise ikili işbirlikleri yapılması noktasında ve iklim değişikliği kapsamında ortak araştırmalar yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.