En GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’den Rüzgâr Tribünü Tasarım Yarışması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) iş birliğiyle düzenlediği Küçük Ölçekli Rüzgâr Tribünü Tasarım Yarışması başvuruya açıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) iş birliğiyle ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile Venco Havalandırma’nın destekleriyle mühendislik fakültesi öğrencileriyle son iki yılda mezun olmuş genç mühendislerin rüzgâr türbini tasarımı konusunda deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenen Küçük Ölçekli Rüzgâr Tribünü Tasarım Yarışmasının başvuruları devam ediyor. Yarışmanın birinci aşama rüzgâr türbini ön tasarımlarının teslimi için son tarihin 19 Nisan 2024 olduğu bildirildi.

Kariyerlerini rüzgâr enerjisi sektöründe şekillendirmek isteyen mühendis adaylarının, rüzgâr türbini tasarımında tecrübe elde etmelerini hedefleyen “Küçük Ölçekli Rüzgâr Türbini Tasarım Yarışması”nda yapılan değerlendirmeler sonucunda en yüksek puanı alan birinci ekibe 30.000 TL, ikinci ekibe 15.000 TL üçüncü ekibe 7.500 TL para ödülü verilecek.

Yarışmanın birinci aşamasından sonra yapılacak değerlendirmede, destek için uygun bulunan en fazla 6 (altı) ekibe ise 5.500,00’er TL’ye kadar malzeme satın alma ve üretim desteği sağlanacak.

Detaylı bilgi için: https://me.ikcu.edu.tr/Etkinlik/7188/kucuk-olcekli-ruzgar-turbini-yarismasi