En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Orman Fakültesi TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Toprak, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Söyleşileri etkinliği kapsamında “Köklü Değişim” başlıklı programda gençlerle bir araya geldi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Toprak, toplumun bilime ve teknolojiye olan ilgisini ve farkındalığını arttırmak için alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilerle buluşturmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Bilim Söyleşileri” etkinliklerinin konuğu oldu.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Çanakkale Yenice Cumhuriyet Ortaokulunda öğrenim gören gençlerle bir araya gelen Doç. Dr. Bülent Toprak, ormanlar hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla “Köklü Değişim” başlıklı bir sunum yaptı. 

Söyleşide ormanların faydalarından bahseden Doç. Dr. Toprak, ormanlar hakkında doğru bilinen yanlışlara ve ormanların iklim krizi üzerindeki etkilerine de değindi. Gençlerin ormanlara ilişkin farkındalık kazanmalarına yönelik bilgiler sunan Doç. Dr. Toprak, ‘aydınlık bir gelecek için yeşile olan sevgi ve duyarlılığın artması’ temennisiyle söyleşiyi tamamladı.