En GüncelİKÇUSosyal

Çelebili Miniklerin 23 Nisan Coşkusu

Fotograf-Tuğçe Yetgin

Muhabir-Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı

İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Müzik Topluluğu, Kızılay Topluluğu, Dans Topluluğu ile Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanında, Çelebili miniklerin hazırladıkları el işi etkinlik ürünlerinin yer aldığı serginin açılışıyla başladı. İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile Genel Sekreter Nuretdin Memur’un da ilgiyle izlediği sergiye İKÇÜ Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Ömer Coşgun ve Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi Birim Sorumlusu Semra Gümüş’ün yanı sıra öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katılım gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, sergi açılışının ardından Sarı Kafe Çim Alanında düzenlenen DJ Performansı, Sandalye Kapmaca Oyunu, Yüz Boyama Etkinliği, Halat Çekme Yarışması ve Hediyeleşme gibi bir dizi etkinlikle devam ederken, Çelebili minikler 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde heyecan dolu etkinliklere sahne olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, akşam saatlerinde gerçekleşecek olan DJ Ersan Baran performansı ve E) Hiç Biri Grubu canlı müzik dinletisi ile devam edecek. 

Çocuklarla Beraber, Onların Sevinçlerini Paylaştık

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne bağlı Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevinde öğrenim gören miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı üniversite öğrencileriyle birlikte, kampüs içinde güzel bir şekilde kutlamalarının ve bu sevince hep birlikte ortak olunmasının mutluluk verici olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, “Bugün, 23 Nisan dolayısıyla çocuklarımızla bir araya geldik ve çocuk olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu hep birlikte tekrar anladık” dedi. Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi ile öğrenci topluluklarının organize ettiği 23 Nisan sergisi hakkında, “Çocuklarımızın oyun oynayarak yaptıkları el işi etkinlik ürünlerinin yer aldığı sergiyi dolaştık. Çok güzel şeyler hazırladıklarını gördük. Birlikte iş yapmanın, oynayarak üretmenin zevkini yaşadıklarına şahit olduk. Çocuklarla beraber, onların sevinçlerini paylaştık. Bizim için de gerçekten çok güzel bir gün oldu. Onların gözlerindeki ışıltıdan geleceğe daha umutlu ve daha iyimser bakmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık” ifadelerini kullandı. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Akbaş, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak sözlerine son verdi. 

Koca Bir Yılın Emeği 23 Nisan Sergisinde

Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi Birim Sorumlusu Semra Gümüş ise, “Bugün burada gördüğünüz koca bir yılın emeği. Aslında sergi, çocuklarımızın fırsat tanınınca ne kadar verimli ve ne kadar becerikli olabileceklerini gösteriyor. Çocuklarımız burada gördüğünüz uygulamaları yaparak sorumluluk almayı, kendilerini tanımayı, keşfetmeyi ve paylaşmayı öğreniyorlar. Aynı zamanda düşünme becerileri, hayal güçleri ve yaratıcılıkları da gelişiyor. Çocuklarımızı ve onları her alanda destekleyen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.