AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel 2 Projesine TÜBİTAK’tan Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 2 projesi, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel olarak açılan TÜBİTAK-1001 çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulundu

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmalarına Yönelik “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. 2 projesi desteklenmeye değer görülen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bu alanda da önde gelen üniversiteler arasında yer aldı.

100. yılında cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemeyi içeren “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” özel programı çerçevesinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Deniz Özkut ve Doç. Dr. Resul Babaoğlu’nun projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Özkut’un yürütücüsü olduğu “17. yy İzmir’inde Kayıp Mimari Mirasın Dijital Anlatısı: Somutlaştırılmış Öğrenme İçin Sürükleyici Sanal Gerçeklik Deneyimleri” başlıklı proje ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Babaoğlu’nun “Türkiye’de Sosyopolitik Değişimin Derlem Dilbilim Üzerinden Dönemsel Analizi: Mizah Dergileri Üzerine Bir İnceleme (1960-2000)” başlıklı projesi TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısı olan ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak açılan “TÜBİTAK 1001 – Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Çağrısı” kapsamında kabul gördü.