En GüncelİKÇUYemek

İKÇÜ’de Lezzetin Lensinden: Yemek Fotoğrafçılığı Etkinliği 

Fotoğraf- Simay Baran Muhabir & Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu, “Lezzetin Lensinden: Yemek Fotoğrafçılığıyla Tatları Yakalamak” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen ve Yemek Fotoğrafçısı Mesut Koçi’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. 

Mesut Koçi, kariyer gelişim sürecini öğrencilere aktarırken, “Kendimi günden güne geliştirmeye çalışıyor ve yemek fotoğrafçılığı işinin mutfağını öğreniyorum. İşinizi ne kadar severek yaparsanız kariyer gelişiminiz de o kadar hızlı oluyor” ifadelerini kullandı. Çekim öncesi hazırlıklarını ve yemek fotoğrafı çekiminin inceliklerini paylaşan Koçi, markanın tüketici zihninde yer etmesi ve satışa yönlendirmesi açısından yemek fotoğraflarının önem taşıdığını, dolayısıyla fotoğrafçıya bu alanda büyük iş düştüğünü söyledi. Yemek fotoğrafçılığının emek isteyen bir iş olduğundan bahseden Koçi, “İnsanların iştahını açacak ve o yemeği öncelikle zihne işleyecek fotoğraflar çekmek gerekiyor. Bunun için de ideal fotoğrafa saatler süren uğraşlar sonunda ulaşıyoruz” dedi. 

Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.