AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Farklı Kültürlere Bilimsel Gözle Bakmak Konulu Öğrenci Semineri 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Diving into Different Cultures like a Scientist” konulu öğrenci semineri düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Bağımsız Öğrenme Merkezi tarafından düzenlenen seminerin konuk konuşmacısı Amerikalı Öğr. Gör.  Bob Huu Nguyen oldu. Hazırlık öğrencilerine kültürel farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen seminere Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Arık, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Ersin Balcı, Öğr. Gör. Burak Çavuş ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Farklı ülkelere seyahat etmenin ve yaşamanın kendisine çeşitli kültürleri tanımaya olanak sağladığını vurgulayan Öğr. Gör.  Bob Huu Nguyen, kendi yaşam tecrübelerinden örnekler vererek farklı ülkelerde yaşamanın ve bulunduğu ülkelerin kültürlerine saygı duymanın bir birey için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

D.I.V.E (Describe, Interpret, Verify ve Evaluate) (Tanımla, Yorumla, Doğrula ve Değerlendir) metotlarını izleyen Öğr. Gör. Nguyen öğrencilere farklı kültürlere ait fotoğraflar göstererek, bu fotoğrafları yorumlamalarını istedi. Öğr. Gör. Nguyen, bu metodun farklı ülkeleri tanıma yolculuğunda diğer kültürleri sabırla analiz etme olanağı sunacağını da belirtti.

Oldukça eğlenceli geçen seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.