AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de “Girişimcilik Sohbetleri”

Muhabir- Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “Fikirden Ticarileşmeye Giden Yol: Girişimciler İçin Yol Haritası” başlıklı seminer düzenlendi

İKÇÜ Fen ve Mühendislik Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen seminer, bilişim ve teknoloji sektörüne özelleştirilmiş iş modelleri geliştirip, bu sektördeki firma ve girişimlerin büyümelerine yardım eden girişimci danışmanlık şirketi olan Key Of Change kurucusu Murat Özanlar tarafından verildi.

Konu hakkında bilgi veren Murat Özanlar, girişimciliğin sosyal ve ticari olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Özanlar, “Sosyal girişimcilik, problemleri çözüp maddi kaygı gütmemektir. Ticari girişimcilikte ise problemleri çözerken aynı zamanda maddi kazancınızı da önemsersiniz, ticari bir beklenti oluşur” dedi.

Murat Özanlar, yapay zekâ kullanabilmenin bu sektörde de çok önemli olduğunu vurgularken, “Artık her sektör için yapay zekâ kullanabilmenin önemi büyük. Sadece yazılım bilmekle olmuyor. Çağı yakalamak gerek. Girişimciler için teknolojiye hâkim olmak ve iyi kullanabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Seminer, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.