AkademiEn GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’de “Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler” Konulu Seminer

Muhabir- Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Sağlıkta Yapay Zekâ Topluluğu, “Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı bir seminer düzenledi

İKÇÜ SKS Sağlıkta Yapay Zekâ Topluluğu tarafından düzenlenen seminer, İKÇÜ Topluluk Etkinlik Salonunda, Yazılımcı M. Çağatay Tengiz, tarafından verildi.

M. Çağatay Tengiz, yapay zekânın geçmişten günümüze yolculuğunu ele alarak yapay zekânın geleceği hakkında da öngörülerde bulundu. 2011’de Apple’ın üretip geliştirdiği Siri’nin hayatımıza girmesiyle birlikte, yapay zekânın tam olarak kullanıcılara dokunmaya başladığını aktaran Tengiz, yapay zekânın insan düşünmesini taklit edebilen sistemlerin tümüne verilen bir ad olduğunu söyledi.

Chat GPT gibi üretken yapay zekâ modellerinin insanların yüklediği verilerle çalışan makineler olduğunu anlatan Tengiz, ileride bu üretken yapay zekâ modellerini kullanmayı bilmeyen insanların, günümüzde hesap makinesi kullanamayanlarla eş değer olacağını söyleyerek, öğrencilere yapay zekâ modellerinin nasıl kullanılacağını öğrenmelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen seminer, soru cevap etkinliğiyle sona erdi.