AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

Su Ürünleri Fakültesinde İlk ve Acil Yardım Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerine İlk ve Acil Yardım Eğitimi verildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerine “İlk ve Acil Yardım” eğitimi verildi. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Karadal’ın da katıldığı eğitim programı, ilk ve acil yardıma dair teorik bilgiler verilmesiyle başlayıp, uygulamalarla devam etti. 

İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. İbrahim Çınar, Öğr. Gör. Mukadder Tortumlu ve Öğr. Gör. Neşe Can Mercan tarafından verilen eğitime Su Ürünleri Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programda ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimi sunumlarla birlikte aktarıldı. Kalp masajının nasıl yapıldığı, hava yolu tıkanıklığı durumunda neler yapılabileceği, yetişkinler ve çocuklar arasındaki müdahale farkları hakkında bilgi verildi. Modeller üzerinde uygulamalı gösterim yapıldı.